Deze bijzondere bloeier heeft zijn moeilijke naam te danken aan de oude Grieken. Ornithogalum betekende daar namelijk vogelmelk (ornis = vogel, gala = melk), ook wel ‘duivenmest’. Nu is de link tussen duivenmest en deze prachtige bloem niet snel gelegd, maar de Grieken dachten daar anders over.

De bollen werden namelijk tijdens de pelrgrimtochten naar Mekka meegenomen, waar ze zich veelvuldig multipliceerden. In een mum van tijd waren de kliffen daar volledig bedekt met bloemen en kreeg het geheel een gewit uiterlijk. Hetzelfde effect vindt plaats wanneer er hordes duiven over een rots vliegen en hun uitwerpselen laten vallen. Vandaar dat deze prachtige bloem naar duivenpoep is vernoemd.

De looks 

Als wij de bloemen van de kweker krijgen bestaat de bloem uit een lange steel met een groen knopje aan het uiteinde. Hier ontpoppen zich na een aantal dagen  steeds meer witte, kleine bloemetjes van zes blaadjes. De Ornithogalum is een dankbare bloem en blijft gerust veertien dagen stralen in jouw vaas.

Funny fact

Wist je dat de bollen ook gebruikt worden om hun geneeskrachtige eigenschappen? Zo komt het vaak voor in een homeopatisch middel bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker. Daarnaast zou het ook helpen als remedie tegen het effect van een shock, zowel mentaal als fysiek. We bieden geen garanties voor de medische krachten van deze bloem, maar weten wel zeker weten dat hij altijd naar jou lacht vanuit zijn vaas.

Recente Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wijzig DE GROOTTE

Let op! Je kunt je de grootte van jouw boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig jouw boeket

Let op! Je kunt je boeket tot 5 dagen voor de eerstvolgende bezorging wijzigen. Doe je dit later dan dat? Dan ontvang je nog één keer het ‘oude’ boeket.

wijzig adres

laat ons weten waarom je stopt

laat ons weten waarom je pauzeert